Klein Lombardje
In het winkelgebied van 's Hertogenbosch is een historisch hoekpand gelegen waar in de plint een schoonheidssalon is gevestigd. De eigenaresse heeft het verzoek aan BACH om een ontwerp voor te stellen voor een nieuwe entree deur en bijpassende signage.
De huidige pui wordt vervangen door een pui in art-deco stijl. De profilering van de deur wordt slanker en de kunststof opvulstukken worden vervangen door natuursteen dagmaat afwerking. De natuursteen plint van het gebouw wordt doorgezet in de deur. Door de transparantie van de nieuwe pui behoudt de portieklijst zijn vrijstaande karakter.

Opdrachtgever:​​​​​​​
Skin Care Center
Jaar:
2020-heden
Locatie:
's Hertogenbosch
Programma:
Retail
Grootte:
n.v.t.
De rechthoekige natuursteen ornamenten in de gevel komen terug in de vormentaal van de deurgrepen. Om te voorkomen dat de nieuwe pui contrasteert met de gevel zal deze een gecontroleerde roestafwerking krijgen.
Het signage-element naast de deur neemt de maatvoering van de portiekomlijsting over en buigt mee met de negge van de entree. Het concept is als een ëverguldingí van de steen. De kern van de signage zal bekleed worden met een messing plaatwerk voorzien van een logoperforatie. Het concept van de voorgestelde signage bij de winkelpui komt voort uit vergelijkbare signage die er in het verleden heeft gezeten.
Back to Top