Kerkstraat
In een van de meest bruisende straten van Eindhoven, waar horeca en restaurants de boventoon voren, wordt een nieuw Mexicaans restaurant geopend. BACH. Is gevraagd om mee te denken over indeling en concept. Het uitgangspunt is om de sfeer van Mexico te laten proeven zonder in clichés te vallen. 
Het restaurant zal zich richten op luxe Mexicaanse haute cuisine vertaald in een stedelijke setting. Het ontstijgt het domein van Street food en laat de bezoekers genieten van Mexicaanse fijnproeverij. ​​​​​​​
Opdrachtgever:
de Burger, Eindhoven
Jaar:
2020-heden
Locatie:
Eindhoven
Programma:
Restaurant
Grootte:
113m2
De ruimte is smal en lang. Het idee is om het gevoel te geven van een binnenstedelijke straat in Mexico met aan het einde het ‘streetvendor’ uitgifteluik met daarachter de keuken. Zo ontstaat er een vista die zichtbaar is vanaf de straat. De ruimte wordt opgedeeld in 2 subruimtes, voor-en achter, met verschillende mogelijkheden van zitplaatsen en doormiddel van een binnenpatio worden deze ruimtes met elkaar verbonden.
'drie furniture pieces met de vertaling van Centraal Mexico.'
Door het restaurant heen worden drie ‘furniture pieces’ geplaatst die de vertaling van Centraal Mexico zullen oproepen in kleur en materialisatie. Dit allen versterkt door het zoveel mogelijk toevoegen van inheemse planten.
Back to Top