van Kinsbergenstraat
Gelegen in het stadsdeel Oud Woensel, staan aan de van Kinsbergenstraat als enige overgebleven twee geschakelde woningen uit 1929. Met de komst van de nieuwe naastgelegen woonwijk is het jonge stel dat er woont in de mogelijkheid geweest een flink stuk grond bij te kopen en kan mede daardoor een riante aanbouw worden geplaatst.
Het ontwerp ontleent zijn karakter aan de huidige bebouwing. Zo zijn de doorlopende rollagen en de diepe voordeur nis overgenomen, maar met extra maat aangezet om de aanbouw een eigentijds karakter te geven. De diepe nissen van de loopdeur en schuifpui dienen tevens ter beschutting van zon en regen en versterken de relatie met de tuin door het zicht in te kaderen. Om het horizontale karakter van de aanbouw te versterken, is gekozen voor een Hilversums langformaat steen met doorstrijkvoeg.

Opdrachtgever:
fam. Hopstaken
Jaar:
2019-2020
Locatie:
Eindhoven
Programma:
Living & housing
Grootte:
55m2

Back to Top