Karrestraat
Verscholen op de hoek van de Karrestraat en de ‘monumentale’ Willem-II straat staat een enkel-laags bouwwerk. Deze behoorde in het verleden tot bijgebouw en fungeerde voor opslag en parkeren. Onze opdrachtgever heeft eind 2020 het bouwwerk aangeschaft met de ambitie deze te transformeren tot riante loftwoning. Het creëren van een bijzondere loftwoning in de binnenstad van Tilburg draagt bij aan de leefbaarheid van de straat en voegt een spannende woningtypologie toe aan de stad.
Opdrachtgever:
R. van Doormaal
Jaar:
2020-heden
Locatie:
Tilburg
Programma:
Living & housing
Grootte:
179m2

De stedenbouwkundige structuur is monumentaal. Het uitgangspunt van het ontwerp is om de bestaande gevel te handhaven, en doormiddel van een ‘optopping’ het gat in het stedenbouwkundig straatbeeld aan te helen.
De optopping krijgt een kleine set-back en wordt ingeklemd tussen de naastgelegen panden. Met het toevoegen van een kroonlijst krijgt de bestaande gevel een beëindiging en wordt er onderscheidt gemaakt tussen bestaand en nieuw. Door het grid van houten lamellen terug te laten komen in de ramen van de bestaande gevel krijgen bestaand en nieuw een onderlinge relatie en vormt het ontwerp zich tot één geheel.
'Met het toevoegen van en kroonlijst krijgt de bestaande gevel een beëindiging en wordt er onderscheidt gemaakt tussen bestaand en nieuw.'

Back to Top