Eindhovenseweg
Opdrachtgever: Marie Claire Mode
Jaar: 2021
Locatie: Valkenswaard
Programma: Living & Housing, Retail
Grootte: 760 m2
Gelegen in de hoofdwinkelstraat ‘Eindhovenseweg’ te Valkenswaard heeft BACH. Architects een voorstel gedaan voor de ontwikkeling van een appartementengebouw met commerciële plint.
Het plangebied bevindt zich binnen de bebouwde kom van het dorp en valt binnen het bestemmingsplan ‘kernwinkelgebied 2013’. De straat kenmerkt zich als doorgaande ‘N-weg’ waar aan één zijde (tijdelijk) geparkeerd kan worden. Op maaiveld niveau is de bebouwing ingevuld met commerciële ruimtes. (winkels etc.) Op de verdiepingen wordt de bebouwing ingevuld met hoofdzakelijk wonen. 
Zo ook aan de Eindhovenseweg 41. Op de begane grond bevindt zich hier de modezaak ‘Marie Claire mode’. De verdieping daarboven is van oorsprong een woning maar wordt momenteel gebruikt als opslag voor de winkel. Om de ruimte boven de winkel beter te benutten worden er doormiddel van nieuwbouw 9 appartementen voorgesteld met op de begane grond behoud van de commerciële ruimte.
Met het ontwerp zoeken we aansluiting in maat en verhouding met de omgeving. Dit doen we door de toevoeging van de traditionele verdeling; ‘plint, lijf en kroon’. Door de sparingen sober uit te voeren, en een rustige gevel te maken doormiddel van loggia’s in plaats van balkons, krijgt het pand zijn karakter door rust en eenvoud. 

Back to Top