Goirkestraat
Opdrachtgever: Magis Vastgoed
Jaar: 2022-heden
Locatie: Tilburg
Programma: Living & housing
Grootte: 599m2
Gelegen in het noordelijk deel van de Goirkestraat aan de kruising van de Pater Ruttenstraat wordt in opdracht van Magis vastgoed een statige fabrikantenvilla getransformeerd naar tien appartementen. Het pand is het eerste pand van de straat waar in het verleden fabrikanten/notabelen hebben gewoond die dienstdeden in de textielindustrie. 
In 1963 is de plint van het gebouw gewijzigd naar winkelpui met tegelwerk. Met deze transformatie stellen we een nieuwe wijziging van de plint voor. Dit doen we doormiddel van ritmische sparingen met afwijkende verhoudingen. Hiermee vinden we aansluiting bij de naastgelegen panden aan de Goirkestraat. 

Door het voorstellen van de uitbouw aan de achterzijde en het strategisch positioneren van de ontsluitingskern, kunnen er op de begane grond vier appartementen worden gerealiseerd met daarboven drie appartementen per laag. De appartementen kennen allen een bijzondere beleving door de enorme statige monumentale ramen en bijzonder ruimtelijke beleving van de kap. 
Back to Top