Groeseindstraat
Opdrachtgever:​​​​​​​ N. Remeijsen
Jaar: 2019-heden
Locatie: Tilburg
Programma: Housing
Grootte:​​​​​​​ 225m2
Het bouwplan aan de Groeseindstraat maakt onderdeel uit van de Tilburgse historische lintenstructuur, waarbij het betreffende deel waarin het plan ligt wordt gecategoriseerd als ‘rustig lint’. 
Dit ‘lint’ kenmerkt zich vooral door de aanwezigheid van wonen met een rijk historisch verleden wat zich uit in de diversiteit van de verschillende woontypologieën.
Kenmerkend voor het lint is de fijne korrel van de onderlinge panden. Daarvoor is er gekozen voor een bebouwing bestaande uit twee grondgebonden woningen waarvan één woning gesitueerd wordt boven een onderdoorgang. ​​
Doormiddel van een verspringing in de voorgevel ontstaat er een verdeling van twee volumes met een beukbreedte terugkomend in de rest van de straat. Door de getrapte opbouw vormt het volume een schakeling tussen de naastgelegen rijwoningen en het appartementengebouw.
Er is gekozen voor een ontwerp met een ambachtelijk/industrieel karakter. Het volume bestaat uit een metselwerk lichaam met een licht gewicht optopping- en onderdoorgang bestaand uit een aluminium damwand profiel. 
Om de ambachtelijke details van het verleden te evenaren worden de sparingen uitgevoerd met rollaag beugels en metselwerk waterslagen en worden de gevels beëindigd met bakstenen. 

Back to Top