Kardinaal Vaughanstraat
Opdrachtgever: New Elements Real Estate
Jaar: 2022-heden
Locatie: Tilburg
Programma: Living & housing
Grootte: 383m2
De locatie betreffende dit plan is een karakteristiek café met achterliggende zaal op de hoek van de Goirkestraat en Kardinaal Vaughanstraat. Het pand is onderdeel van het beschermd stadsgezicht maar kent geen monumentale status.
Het naar links ‘over twee buurpanden doorlopende’ zadeldak boven het mansardeschild is het gevolg van een opknapbeurt na een brand in de jaren ’60. De afschuinde hoek valt op met de spits toelopende topgevel waarop ‘café’ en ‘anno 1902’ staat. Alles boven een fraaie ingangspartij. Het pand wordt getransformeerd naar zeven appartementen binnen bestaande bouw.


​​​​​​​Het voorste deel bevat de ontsluiting voor de drie appartementen in de hoofdbouw. Deze komen via een gezamenlijke entree binnen gelegen in de afgeschuinde hoek.
In de achterliggende zaal formuleren wij drie nieuwe entrees gelegen aan de Kardinaal Vaughanstraat. Deze entrees worden uitgevoerd in een groene kleur die duidelijk herkenbaar is als entree. De groene glazuurbaksteen is terug te vinden boven de rollaag van het hoofdgebouw. Deze kleurstelling past historische gezien bij het gebouw en versterkt daarmee het karakter van het pand.
Back to Top