Meester van Coothstraat
Opdrachtgever: Magis Vastgoed
Jaar: 2020
Locatie: Waalwijk
Programma: Living & Housing, Retail
Grootte: 1.622m2
Aan de Meester van Coothstraat te Waalwijk staat een leegstaand pand van ABN Amro bank. In opdracht van Magis Vastgoed hebben we de haalbaarheid getoetst voor de transformatie naar appartementen. Binnen de gemeente is er een tekort aan appartement tussen de 50-80 m2. Het doel is om deze hier te realiseren.
Door het centraal positioneren van een nieuw trappenhuis ontstaat er de mogelijkheid om rondom appartementen te situeren met behoud van de huidige structuur van het pand. Zo kan het pand worden getransformeerd naar 26 appartementen groter dan 55 m2 gebruiksoppervlak.
Ons voorstel is om de plint te cementeren en een optopping met een setback toe te voegen. De plint wordt hiermee helder geaccentueerd en kan eventueel worden getransformeerd voor commerciële doeleinden en doormiddel van een optopping kunnen extra appartement worden toegevoegd.
Door het terugspringen van de optopping doormiddel van een setback ontstaat er de mogelijkheid om buitenruimtes te realiseren en voegt de hoogte zich naar de hoogte van de omliggende panden. Zo wordt er aangesloten op de huidige stedenbouwkundige structuur.
Back to Top