Rosmolenplein
Opdrachtgever: N. Remeijsen
Jaar: 2022
Locatie: Tilburg
Programma: Living and Housing
Grootte: 1.393 m2
Gelegen aan de hertgang Rosmolenplein te Tilburg onderzoekt BACH de haalbaarheid van een stedelijke inbreiding met aan de voorzijde een appartementengebouw en op het achtererf vier grond gebonden woningen.
Het plan gaat uit van een ontwikkeling binnen de bouwregels van het bestemmingsplan. Door het slopen van de huidige rijwoningen aan het Rosmolenplein ontstaat er de ruimte voor een gebouw van elf meter hoog. Door het gebouw te ontwerpen als splitlevel kunnen op de begane grond 'grondgebonden maisonnettes' worden gerealiseerd en op de verdieping appartementen.
Het gebouw vormt stedenbouwkundig een overgang tussen de naastgelegen woningen door het op- en aflopen van de gootlijn en sluit aan in de context door de subtiele knik in de straatwand. De typologie laat entrees op de begane grond toe waarbij de plint actief wordt gebruikt.
Op het achtererf is voldoende ruimte voor het maken van een straatprofiel waaraan vier grondgebonden woningen worden ontworpen. Doormiddel van een collectieve tuin wordt het volume aan het Rosmolenplein verbonden met het volume op het achtererf en vormt de inbreiding één ontwikkeling.
Back to Top